Volg ons op facebook

Vrijwilligers

Hieronder zie je een aantal van de vrijwilligers van NOCK.

Tom van Oort

Secretaris van de Stichting Natuurvrienden Koudenhoorn

Tom heeft de dagelijkse leiding over het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn. Tom is gepensioneerd schoolleider en docent biologie/lichamelijke opvoeding. Sport, recreatie en “natuur” staan bij hem hoog in het vaandel. Tom is ook zeer betrokken bij de ontwikkelingen op Koudenhoorn.


Hans Goudsmit

Voorzitter van Stichting Natuurvrienden Koudenhoorn

Hans is al 16 jaar docent Didactiek van de economische vakken op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn motto is dat je kinderen niet de goede antwoorden moet geven maar de juiste vragen moet stellen. Als voorzitter geeft hij het NOCK naar buiten gezicht en onderhoudt hij de externe contacten.


Aad Kralt

Fotograaf / technische zaken

Werkte 42 jaar op Mariënhaven in Onderhoud en Beheer en woont al 43 jaar in het prachtige Warmond. Is natuurliefhebber, wandelt graag en vaart graag op de Kagerplassen. Fotografeert als natuurfotograaf de omgeving van Warmond en de activiteiten op het NOCK.


Elvira van Oort

Administratie/financiën/donateurs

Koestert de natuur op Koudenhoorn en draagt er graag aan bij dat ook de kinderen het belang ervan ervaren. Elvira is zeer betrokken bij alles wat er binnen het NOCK gebeurt.


Hans van Ek

Biodiversiteit / duurzaamheid

Werkt voor de Rijksdienst van Ondernemend Nederland aan hulp- en handel projecten wereldwijd. Beleeft en fotografeert graag de natuur in binnen- en buitenland, met name zoogdieren en vogels. Geniet dagelijks van Koudenhoorn met bordercollie Pip! En zet zich graag in voor natuurontwikkeling op ons prachtige eiland. 


Ineke den Ouden

Activiteiten

Koudenhoorn is prachtig; ik kom er graag! Water, bos, vogels, bloemen… er is veel te zien. En daarbij vind ik het leuk om deze dingen door te geven aan kinderen!


John Stigters

Vogels, Zoogdieren en Biodiversiteit.

John komt dagelijks op Koudenhoorn en inventariseert al 25 jaar vogels/zoogdieren voor SOVON; sinds 2020 op Koudenhoorn. (daarvoor in de Duinen (Berkheide).

John is sinds 1993 IVN Natuurgids.

“Voor het NOCK wil ik me samen met de andere vrijwilligers graag inzetten voor het behoud van de biodiversiteit op Koudenhoorn  en waar mogelijk uitbreiden, zodat Koudenhoorn ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor onze kinderen en kleinkinderen.


Kitty van der Voort

ondersteuning activiteiten

Jong en oud enthousiast maken voor de prachtige natuur, het boerenlandschap, onze polders met koeien, schapen, weidevogels en molens. Met haar inzet hoopt ze dat iedereen in Teylingen de waarde van het landschap beseft en dat we er met z’n allen zuinig op zijn. De prachtige vaarboerderijen in Warmond die uniek zijn, behouden voor de volgende generatie, we hebben er nog maar een paar… Ze liggen haar nauw aan het hart.


Remco van der Horst

PR/Communicatie / activiteiten


Richard Hijdra

Reportages / video-editor

Richard woont al bijna zijn halve leven in Warmond en is in het dagelijks leven werkzaam als technisch manager. Heeft jarenlange ervaring als fotograaf en maakt in zijn vrije tijd ook videoreportages met beelden vanuit de lucht en op de grond. Deze worden geplaatst op een eigen Youtube kanaal en worden onder andere ook geleverd aan de website Blik op Teylingen. De inspiratie komt voort uit de verhalen en drijfveren van vrijwilligers (organisaties) en Warmondse ondernemers.


Activiteiten / planning


mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website