Volg ons op facebook

Volg snow white

Dit bericht is geplaatst op 24 april 2020.
Volg snow white

Behoud van planten en dieren vraagt om onderzoek. Immers, om een soort te kunnen beschermen moet je eerst van alles te weten zien te komen. Leefgewoonten, ideale omstandigheden, natuurlijke vijanden, noem maar op.

Hoewel beperkt in omvang proberen we bij het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn ons steentje daaraan bij te dragen, bijvoorbeeld door het inventariseren van oevervegetatie, het tellen van wilde bijen en hommels of het plaatsen van cameravallen om onze mascotte, de Noordse Woelmuis te observeren.

Onze bijdrage aan dergelijke onderzoeken valt natuurlijk in het niet als je dat vergelijkt met grote onderzoekcentra als Naturalis en de universiteit van Wageningen. Maar ook kleinere onderzoekcentra doen soms heel aardig onderzoek en daar gaat dit stukje eigenlijk over… Zo volgt Ecomare op Texel de bewegingen van de albino zeehond Snow- White. Deze bijzondere zeehond werd in oktober vorig jaar met een ernstige longworm infectie binnengebracht. Een aantal weken was het spannend of hij het wel zou halen, maar uiteindelijk herstelde hij prima en afgelopen januari kon hij weer het ruime sop kiezen! Om hem te kunnen volgen heeft hij voor een aantal maanden een zendertje meegekregen. Elke dinsdag wordt er via de website van Ecomare verslag gedaan van zijn bewegingen…. Zeer de moeite waard om eens op deze website te kijken!

https://www.ecomare.nl/verdiep/volg-zeehond-snow-white

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website