Volg ons op facebook

Volg snow white

Dit bericht is geplaatst op 24 april 2020.
Volg snow white

Behoud van planten en dieren vraagt om onderzoek. Immers, om een soort te kunnen beschermen moet je eerst van alles te weten zien te komen. Leefgewoonten, ideale omstandigheden, natuurlijke vijanden, noem maar op.

Hoewel beperkt in omvang proberen we bij het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn ons steentje daaraan bij te dragen, bijvoorbeeld door het inventariseren van oevervegetatie, het tellen van wilde bijen en hommels of het plaatsen van cameravallen om onze mascotte, de Noordse Woelmuis te observeren.

Onze bijdrage aan dergelijke onderzoeken valt natuurlijk in het niet als je dat vergelijkt met grote onderzoekcentra als Naturalis en de universiteit van Wageningen. Maar ook kleinere onderzoekcentra doen soms heel aardig onderzoek en daar gaat dit stukje eigenlijk over… Zo volgt Ecomare op Texel de bewegingen van de albino zeehond Snow- White. Deze bijzondere zeehond werd in oktober vorig jaar met een ernstige longworm infectie binnengebracht. Een aantal weken was het spannend of hij het wel zou halen, maar uiteindelijk herstelde hij prima en afgelopen januari kon hij weer het ruime sop kiezen! Om hem te kunnen volgen heeft hij voor een aantal maanden een zendertje meegekregen. Elke dinsdag wordt er via de website van Ecomare verslag gedaan van zijn bewegingen…. Zeer de moeite waard om eens op deze website te kijken!

https://www.ecomare.nl/verdiep/volg-zeehond-snow-white

mrt. 19
Aankomende activiteit

Basiscursus Voorjaarsvogels 2024

Basiscursus Voorjaarsvogels 2024 We gaan weer van start! Het voorjaar komt eraan! Daarom organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Leidse regio in samenwerking met Natuurontdekkingscentrum Koudenhoorn (Warmond) opnieuw een Basiscursus over vogels in het voorjaar. Het is leuk om de vogelwereld in uw directe omgeving te leren kennen. De allerbeste manier is dan natuurlijk zelf eropuit gaan, maar sommigen vinden dat moeilijk. Wij willen u helpen bij het waarnemen en onderscheiden van variatie in grootte, vorm, kleur, gedrag en zang van vogels. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website