Volg ons op facebook

Programma oktober 2022

Dit bericht is geplaatst op 15 september 2022.
Programma oktober 2022

In voorgaande jaren organiseerde het NOCK samen met de bekende Warmondse imker Aad Wolvers (en zijn assistentes) in het najaar - onder andere voor de scholen -  een bijenweek. Naast een interessante tentoonstelling over het leven van deze nijvere en onmisbare vriendjes waren er ook tal van activiteiten, zoals bijvoorbeeld een insectenhotel maken, honing proeven waskaarsjes maken, een levend hommelvolk bewonderen. Dit jaar gaan we het weer eens proberen! De bijenweek is gepland in de week van  9 tot 15 oktober; dinsdag voor de basisschool. Verdere openingstijden worden nog bekend gemaakt.   Gedurende de normale openingstijden kunt u deze tentoonstelling in de maand oktober komen bezichtigen! 

Nestkastjes maken!

Hoewel het nog winter moet worden,  breekt nu toch al weer de tijd aan voor het bouwen en ophangen van nieuwe nestkastjes. Vogels houden namelijk niet van nieuwe spullen, dus het duurt een tijdje voordat het huisje oud genoeg is om het te betrekken. Daarnaast kan de nestkast in de winter ook prima dienst doen als schuilplek. Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 30 oktober aanstaande van 14.00 uur tot 16.00 uur een middag nestkastjes maken in het NOCK op Koudenhoorn

Wij hebben hout besteld voor 15 nestkasten, dus is inschrijven noodzakelijk. Dit kan via de email van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn: info@koudenhoornontdekken.nl. Vorige keer hebben wij gemerkt dat het heel fijn was dat er enkele ouders / grootouders waren die konden helpen!

Deze keer hebben we dus bedacht dat kinderen tussen 6 en 12 jaar de kastjes samen met vader/moeder; opa/oma in elkaar komen zetten. De kastjes kunnen desgewenst meegenomen worden voor 7,50 euro. Wil je hem niet meenemen, dan zoeken wij op Koudenhoorn een leuk plekje! (in dat geval zouden wij blij zijn met een bijdrage van 2 euro per kind…

Het hout van de nestkasten is beschikbaar gesteld door Bollenstreekhout Coöperatie. Initiatiefnemer Ted Wiegman van deze coöperatie vertelt enthousiast het verhaal hierachter: “De stichting verzamelt bomen die waar dan ook in de Bollenstreek worden gekapt en probeert deze bomen na verwerking bij Nobelhout te Lisse een nieuw leven te geven als gebruiksvoorwerp. Een duurzaam en circulair gegeven dus!”

apr. 28
Aankomende activiteit

Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website