Volg ons op facebook

Excursie weidevogels met koeienschuit

Dit bericht is geplaatst op 14 mei 2018.
Excursie weidevogels met koeienschuit


Weidevogel excursie  NOCK in de Nationale Vogelweek.**

In dit jaargetijde is er volop leven in de polders . Terwijl de grutto vanaf een paaltje de groene weide over ziet, prikken scholeksters met hun lange rode snavels in de grond . Even verder op schrikt een paar Canadese ganzen van de duikvlucht van een kievit en ondertussen duiken de jonge bergeendjes pardoes onder water  wanneer er gevaar dreigt. En een paar dartelende hazen maken het plaatje compleet.  Kortom, het is in dit jaargetijde een drukte van belang in de polder.

Altijd ben je weer onder de indruk van de elegante weidevogels en is het een feestje om als toeschouwer hierbij aanwezig te zijn.  Niet voor niets komen mensen van heinde en ver om het schouwspel van de kievit, grutto, tureluur en scholekster met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in de Nationale Vogelweek op ………… een vaarexcursie van 10.00 uur- 12.00 uur rond de Kager polders. Tijdens deze excursie van ongeveer twee uur kunt u de weidevogels spotten al varend in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen.

Vanwege de verwachte belangstelling is het zaak om u vooraf aan te melden via het mailadres info@koudenhoorn.ontdekken.nl. Voor donateurs/natuurvrienden Koudenhoorn zijn deze excursies gratis, aan anderen vragen we een kleine vergoeding van 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen.

jul. 28
Aankomende activiteit

Puzzeltocht op Koudenhoorn

Zondagmiddag 28 juli: **Speurtocht voor kids en familie. ** Vanuit het NOCK hebben we een leuke puzzeltocht uitgezet over het eiland Koudenhoorn. Vanaf 13.30 uur ben je welkom. (kinderen van 6-12 jaar, vergezeld door minstens een volwassene) De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is niet nodig… kom gewoon langs! Deelname is gratis. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website