Volg ons op facebook

De Vogelwerkgroep Teylingen vertelt...

Dit bericht is geplaatst op 13 februari 2017.

Charlotte Matthijssen is bereid gevonden om op zondag 19 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur ons in te wijden in het vogelleven op Koudenhoorn.

Sinds jaar en dag is Koudenhoorn niet alleen populair bij mensen maar mag het zich ook verheugen in een grote populariteit onder vogels. Het eiland is een waar vogelparadijs. Van rietzanger tot fazant , van zomer- winter of dwaalgast, allemaal doen ze graag Koudenhoorn aan gedurende een bepaalde periode van het jaar. Om nog maar niet te spreken van de vele standvogels….Deze populariteit heeft Koudenhoorn met name te danken aan de afwisseling in landschappen. Met andere woorden, Koudenhoorn biedt voor elk wat wils.

Al menig jaar houdt de Vogelwerkgroep Teylingen de vogelstand op Koudenhoorn nauwlettend in de gaten. Zij verzamelde over de jaren een schat aan gegevens over hun wel en wee. Voortrekker van deze werkgroep, Charlotte Matthijssen is bereid gevonden om op zondag 19 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur ons in te wijden in het vogelleven op Koudenhoorn. Eerst zal zij een korte beschouwing geven over de trends in vogelland, daarna neemt zij ons mee over het eiland op zoek naar de vogel hotspots.

Het belooft een interessante middag te worden, zowel voor de vogelkenners als voor diegenen die graag wat meer over het vogelleven willen weten!

BEZOEKERSINFORMATIE

Plaats: Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

Datum: Zondag 19 februari

Tijd: 14:00 – 16:00

Kosten: gratis

(u hoeft zich niet van tevoren aan te melden, maar kom – gelet op de te verwachten belangstelling – op tijd (14.00 uur)

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website