Volg ons op facebook

ADOPTEER EEN ZWALUWNEST OP KOUDENHOORN!

Dit bericht is geplaatst op 24 januari 2023.
ADOPTEER EEN ZWALUWNEST OP KOUDENHOORN!

ADOPTEER EEN ZWALUWNEST IN WARMOND!

Sinds december 2022 staat op Koudenhoorn – vlakbij de paardenstal – een prachtige huiszwaluwentil. Deze is op initiatief van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn met vereende krachten waaronder de hulp van vrijwilligers en sponsoren neergezet om de huiszwaluwenkolonie in de omgeving van Warmond, een broodnodige boost te geven. Aan de til komen kunstnesten te hangen om de zwaluwen te stimuleren om, in het voorjaar wanneer zij uit Afrika terugkomen, te komen nestelen en een kolonie te vormen. De zwaluwen kunnen op deze manieren ook goed worden gemonitord en geringd. Aangezien de kunstnesten aangeschaft moeten worden en ook het onderhoud geld kost, hebben wij het idee opgevat om de nesten (met daarin de bewoners natuurlijk) ter adoptie aan te bieden! Wat is er nu leuker om uw eigen zwaluwnest te hebben en in het voorjaar en de zomer te kunnen komen kijken naar het af en aanvliegen en het uitvliegen van de jongen? Wij zijn zelfs van plan om in de nabijheid een bankje te plaatsen om u de gelegenheid te geven in alle rust te genieten

Hoe adopteer ik een zwaluwnest? Aan de til komen 21 enkele en 21 dubbele kunstnesten te hangen die u voor een periode van 5 jaar kunt adopteren.

Voor 19,99 euro kunt u een enkel nest en voor 35 euro kunt u een dubbel nest adopteren. (dat is slechts €4,- resp. €7,- per jaar) De (kunst)nesten zullen worden genummerd zodat u kunt zien welk nest u heeft geadopteerd. Wilt u ook onze vliegende vrienden steunen? Stuur dan een e-mail naar info@koudenhoornontdekken.nl met:

  • uw naam en telefoonnummer
  • het door u gewenste aantal enkele dan wel dubbele zwaluwnesten U ontvangt dan een uitnodiging om het adoptiebedrag te betalen en daarna een digitaal certificaat met een foto van het deel van de til waarop de locatie van het door u geadopteerde kunstnest staat aangegeven. Ook hebben wij in ons centrum op het eiland Koudenhoorn (het NOCK) aanmeldingsformulieren liggen. Een mooie gelegenheid om daar eens een kijkje te komen nemen! De inschrijvingstermijn is inmiddels gestart en eindigt wanneer alle nesten zijn geadopteerd. Het aantal nesten is beperkt dus WEES ER SNEL BIJ!

PLANDATUM OFFICIËLE OPENING: ZATERDAG 11 MAART 2023

sep. 17
Aankomende activiteit

Excursie met de Hylke Tromp naar Kaageiland / Laarzenpad wandeling GAAT HELAAS NIET DOOR!

Deze excursie is nieuw voor het NOCK; we zijn dus benieuwd hoe dit zal gaan! Wij hebben de route een keer voorgelopen en vonden het beslist de moeite waard. (Meer informatie omtrent Kaag eiland en het laarzenpad kun je vinden op www.kaagenbraassempromotie.nl) Uiteraard is het doorgaan van deze tocht afhankelijk van weer en wind, want de vaart heen en terug neemt minstens 2,5 uur in beslag, met daarbij nog een wandeling van ongeveer 1,5 uur… Vertrek vanaf de vaste ligplaats van de Hylke Tromp aan de Groote Sloot om 13. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website