Volg ons op facebook

Zwerftocht met de Hylke Tromp - Op zoek naar roofvogels!

ZWERFTOCHT MET DE HYLKE TROMP – OP ZOEK NAAR ROOFVOGELS!

![buizerd-cees-timmermans.jpg](/uploads/buizerd-cees-timmermans.jpg)

Wat is er mooier voor een vogel – natuurliefhebber om het vogelleven nu eens vanuit een andere dimensie – namelijk vanaf het water – te beleven. Watervogels, weidevogels, roofvogels, het hele scala trekt aan ons voorbij (met een beetje geluk) De middag van deze tocht staat weliswaar in het teken van de roofvogel, maar hopelijk zien we nog veel meer! Geniet van de zwaluwen, die het luchtruim kiezen om hun acrobatische vliegkunsten te showen terwijl grauwe en Canadese ganzen met hun jongen zoeken naar jong gras of in familieverband in het water peddelen. Hogerop in het luchtruim zweven de buizerd en de kiekendief op de thermiek al speurend naar een hapje voor de nacht. De kievit en de scholekster prikken met hun lange snavels in het gras op zoek naar insecten.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn op **zondagmiddag 16 juni van 13.30 uur – 16.30 **uur een zwerftocht over de Kagerplassen met de Warmondse Kagenaar “Hylke Tromp”.

Voor dit seizoen gaat het aanmelden voor zg. NOCK-tochten met de Hylke Tromp iets anders dan in het verleden: Wij verzoeken u in te schrijven via de website van de Hylke Tromp: www.hylketromp.nl Op deze site (die overigens het bekijken zeer waard is…) gaat u via het vaarprogramma naar het gewenste evenement (in dit geval “NOCK-natuurtocht 16 juni”) en vult u onder reserveringen in of u 1 of 2 tickets wilt; en vult u onder registratiegegevens uw gegevens in; daarna klikt u op “reservering versturen”. Daarna krijgt u eerst een e-mail dat de reservering in behandeling is en tenslotte krijgt u een bevestiging. Mocht het maximum aantal deelnemers al bereikt zijn, dan kunt u niet inschrijven. (wilt u meer dan 2 tickets, dan kunt u de procedure herhalen met een ander e-mail adres…) Kosten voor deelname zijn 15 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. (voor de volledigheid: meevaren is voor eigen risico.)

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website