Volg ons op facebook

BOMENWANDELING OP KOUDENHOORN

Op Koudenhoorn valt er ook aan het einde van de winter veel te ontdekken. Door zijn ontstaansgeschiedenis kom je op het eiland diverse landschappen tegen, elk met hun eigen boomstructuren. Elke boom heeft immers een eigen strategie om te overleven in verschillende weersomstandigheden. Maar ook de mens heeft zo zijn invloed op het wel en wee van de bomen. Dit samengaan van natuur en cultuur kunt u op zondag 17 maart as. ervaren tijdens de zg. bomenwandeling op Koudenhoorn met als thema Bomen aan het eind van de winter.

We beginnen om 14.00 uur in het Natuur Ontdekking Centrum, waar ons aller bekende (en gewaardeerde) “alles van Koudenhoorn wetende “ Johan van Noort een inleidend verhaaltje zal houden over de landschappen op dit bijzondere eiland en de werkzaamheden aan de diverse bospercelen. Daarna zal hij ons al wandelend rondleiden over het eiland en zijn verhaal verder illustreren. Om ongeveer 16.00 uur zijn we dan weer terug bij het Natuur Ontdekking Centrum. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het NOCK is natuurlijk altijd welkom. We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, dus vragen we u, om via ons bekende e-mail adres info@koudenhoornontdekken.nl voor deze wandeling in te schrijven.

kees-faber1-koudenhoorn-1.jpeg

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website