Volg ons op facebook

Vroege vogelwandeling op Koudenhoorn 2024

 

 

ijsvogel2.jpeg

VOL

Op zondagochtend 19 mei as. organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn een vroege vogelwandeling op Koudenhoorn.

Het vogelleven op Koudenhoorn is zeer divers en nu de meeste soorten weer terug zijn van hun winterverblijf, zingen ze uit volle borst om een partner te lokken en om concurrenten weg te houden uit het territorium. ’s Morgens vroeg is een uitstekend moment om dit allemaal te horen en te zien. Uiteraard zijn de vogels niet alleen aan hun uiterlijk te herkennen, maar ook aan hun specifieke zanggeluid… Onze vogelaar John Stigters weet daar alles van en neemt u op de wandeling mee in hun wondere wereld… Het is heel spannend en leerzaam om bijvoorbeeld eindelijk eens die nachtegaal te zien en te horen… Tevens gaat ook Hans van Ek als begeleider mee vanuit het NOCK.

We verzamelen deze ochtend tussen 05.45 en 06.00 uur bij het NOCK ; de wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Verrekijker en goede wandelschoenen (+ evt. fotocamera) zijn aan te raden…

Let op! Vanwege het karakter van deze wandeling nemen we slechts een beperkt aantal inschrijvingen aan. (max 10) Inschrijvingen gaan op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij!

Inschrijven via het bekende e-mailadres info@koudenhoornontdekken.nl pulletjes.jpg

 

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website