Volg ons op facebook

Vaar excursie met de Hylke Tromp naar de Warmondse eendenkooi.

Zondag 25 juni as.: VAAREXCURSIE HYLKE TROMP MET BEZOEK AAN DE WARMONDSE EENDENKOOI!

\Wat is er leuker om vanaf een uniek stukje varend erfgoed, de meer dan 100 jaar oude Kagenaar “Hylke Tromp” te genieten van de verschillende landschappen, die tezamen Warmond tot zo’n uniek plekje maken in het Hollandse plassengebied? Dat is namelijk de manier waarop we op zondagmiddag 25 juni as. gaan varen naar een ander stukje nationaal erfgoed, de Warmondse Eendenkooi. \

Deze eendenkooi is een historische plek, die door vrijwilligers nieuw leven is ingeblazen, waardoor geschiedenis en natuur hier hand in hand gaan. De verdere bijzonderheden laten we graag over aan onze gids die de rondleiding zal verzorgen.

Kosten voor deelname zijn € 12 voor volwassenen en € 6 voor kinderen (van 6 -12 jaar) Dit is inclusief €5,- toegang tot de eendenkooi. (De opbrengsten komen geheel ten goede aan het onderhoud van de Hylke en de exploitatie van het NOCK.)  Voor dit seizoen gaat het aanmelden voor tochten met de Hylke Tromp iets anders dan in het verleden: Wij verzoeken u in te schrijven via de website van de Hylke Tromp: www.hylketromp.nl. Op deze site (die overigens het bekijken zeer waard is…) gaat u via het vaarprogramma naar het gewenste evenement (in dit geval “NOCK-excursie: Zwaluwen”) en vult u onder reserveringen in of u 1 of 2 tickets wilt; en vult u onder registratiegegevens uw gegevens in; daarna klikt u op “reservering versturen”. Daarna krijgt u eerst een e-mail dat de reservering in behandeling is en tenslotte krijgt u een bevestiging. Mocht het maximum aantal deelnemers al bereikt zijn, dan kunt u niet inschrijven. (wilt u meer dan 2 tickets, dan kunt u de procedure herhalen met een ander e-mail adres…) Wij raden u aan dit zo snel mogelijk te doen omdat we een grote belangstelling verwachten (en er beperkt plaats is.)

We vertrekken om 13.00 uur vanaf de vaste ligplaats van de Hylke in de Groote Sloot. Nadere info ontvangt u een of twee dagen van tevoren (voor de volledigheid: meevaren is voor eigen risico).

Vriendelijke groeten,

Team NOCK

mei 30
Aankomende activiteit

Lezing Roofvogels

VOL: LEZING ROOFVOGELS IN HET NOCK 30 mei Wilt u meer weten over roofvogels en uilen bij u in de buurt? Dat kan als u op donderdagavond 30 mei as. naar het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in Warmond komt! Op deze avond geeft Peter de Maagt van de Roofvogelwerkgroep Rijnland een lezing over roofvogels en uilen die rond de Kagerplassen voorkomen. Peter houdt zich als enthousiast vrijwilliger actief bezig met monitoring en het ringen namens de roofvogelwerkgroep. Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - A Mister Hugo website