Volg ons op facebook

Crowdfunding actie

Dit bericht is geplaatst op 2017-05-18.

Help ons de onzichtbare natuur zichtbaar te maken door het creëren van twee informatiezuilen en een webcamsysteem. Al met een bijdrage vanaf 5 euro kan jij hierbij helpen!

Johan Cruijff zei het al: “Je kan het pas zien als je het door hebt…”Zo is het ook met de natuur om ons heen. Opmerkelijke zaken in de natuur onttrekken zich soms aan onze waarneming. Om die reden heeft het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn te Warmond in mei 2016 haar deuren geopend.

Onze droom Wij willen graag dat mensen zich verwonderen over de schoonheid van de natuur en diversiteit van verschillende landschappen. Wij willen graag dat mensen opmerken hoe wonderlijk mooi de natuur in elkaar zit. En wij willen graag bezoekers een handje helpen om dat te gaan zien. Want je kan je pas verwonderen als je weet waar je naar moet kijken en waar je op moet letten.

Wat gaan we doen?Verwondering begint met opmerken en opmerken vraagt om een handreiking. Daarom willen wij graag de onzichtbare natuur zichtbaar maken via een tweetal informatiezuilen, waarmee wij handreikingen kunnen doen, zodat het onzichtbare zichtbaar wordt. Zo willen wij iets laten zien over het ontstaan en en de typische kenmerken van de vier landschappen die centraal staan in ons centrum: het veenweidelandschap (merengebied), het bollenlandschap, het landgoederenlandschap en het aangelegde landschap (zoals Koudenhoorn).

Een informatiezuil naar idee van Natuurcentrum Ameland

Opmerkelijke zaken in de natuur onttrekken zich ook vaak aan het blote oog, ook die wereld willen wij zichtbaar maken. Door middel van een webcamsysteem willen wij een inkijkje geven in het leven van de Noordse Woelmuis, de mascotte van ons centrum. Daarnaast willen we dit systeem gaan gebruiken om de familiebelevenissen van een aantal vogels in door ons uitgezette nestkasten te volgen.

Kortom, doen jullie mee voor het creëren van twee informatiezuilen en een webcamsysteem om zo de onzichtbare natuur zichtbaar te maken?!

Het Natuur Ontdekking Centrum zal de donateurs belonen voor hun financiële bijdrage tijdens een donateursdag in het najaar en een keer gratis deelname aan een van onze activiteiten. Wij hopen dan ook dat u gul wilt geven voor deze voor ons zo belangrijke doelen!

jun 12
Aankomende evenement

Slootje vissen !

    ***Zondagmiddag 12 juni as.: Elk jaar weer een groot succes: Slootje vissen\! \*\*****​​​​​​*\*\* ***![](/uploads/img-4244.JPG){: width="5184" height="3456"}*** ***Dat Koudenhoorn een prachtig eiland is, weten we allemaal. ******Maar dat het eiland nog vele verborgen schatt... Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - Web development Usecue BV