Volg ons op facebook

Slootje vissen !

 

 

Zondagmiddag 12 juni as.: Elk jaar weer een groot succes: Slootje vissen! **​​​​​​**

Dat Koudenhoorn een prachtig eiland is, weten we allemaal. Maar dat het eiland nog vele verborgen schatten heeft, gaan we op zondag 12 juni ontdekken! Op en onder het water van de vele slootjes op Koudenhoorn barst het namelijk van het leven…. Wil je wel eens een poelslak van dichtbij zien, of een roofzuchtige larve van een libelle? Dat kan op zondag 12 juni op Koudenhoorn rond het Natuur Ontdekking Centrum.

We gaan in de slootjes rondom het NOCK op Koudenhoorn gewapend met een schepnetje en een bakje op avontuur, om te ontdekken welke visjes en andere waterdiertjes en plantjes er in en langs de sloot leven en groeien. Wat we vangen doen we in een bakje met water en bekijken we met behulp van zoekkaarten en mogelijk een loep. Als het bakje vol zit met visjes en diertjes gaan we terug naar het ontdekkingscentrum waar je onder leiding van vrijwilligers van het NOCK de waterdiertjes en de plantjes nog beter kunt bekijken. En misschien vinden we nog wel meer … wie weet? Uiteraard zetten we na het bestuderen van de vangst alle visjes en diertjes weer terug in de sloot.

De middag is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, begeleid door een (groot) ouder. De kosten zijn € 2,- We hebben plek voor 12 kinderen.

We verzamelen om 13.00 uur bij het NOCK en de middag duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Opgeven kan via de website www.koudenhoornontdekken.nl of het bekende emailadres info@koudenhoornontdekken.nl

**Het is dat weekend ook nationale slootjesdagen van het IVN, dus neem ook eens een kijkje op de volgende website: “IVN Slootjesdagen 2022” en klik dan door naar “activiteiten Slootjesdagen” **

Doe indien mogelijk laarzen oude kleren aan, dan mag je vies worden.

 

 

 

 

jul 13
Aankomende evenement

Zomeravond zwerftocht over de Kagerplassen met de Hylke Tromp

      ***Woensdag 13 juli as.: MIDZOMERAVOND-ZWERFTOCHT MET  DE HYLKE TROMP *** **De mooiste tijden om van de natuur te genieten liggen aan de randen van de dag, wanneer de grote drukte of nog niet gestart of al weer voorbij is. Niets is dan ook mooier om op het water tijd... Lees verder

© Copyright Koudenhoorn Warmond - Web development Usecue BV