Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wilgentenen vlechten

maart 17 @ 14:00 - 16:00

- €3,

Al eeuwen lang wordt elk stukje van de natuur intensief gebruikt. Zo is van een boom niet alleen het hout belangrijk maar ook de bast en de takken. Het meest bekende voorbeeld van zo’n voor de mens o zo belangrijke boom is natuurlijk de (knot)wilg.

Jaarlijks wordt deze boom in dit jaargetijde van z’n takken ontdaan zodat deze voor de meest uiteenlopende zaken kunnen worden gebruikt. Van omheining en bezem tot manden en korven, tot op de dag van vandaag zijn wilgentakken breed inzetbaar.

Ook in Warmond worden jaarlijks nog de wilgen geknot om daarmee manden en korven te vlechten. Om dat te laten zien en de techniek door te geven, organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn een workshop wilgentenen vlechten voor kinderen. Op zondag middag 17 maart kunnen kinderen onder leiding van Bart van Konijnenburg mandjes leren vlechten van wilgentenen uit de Eendenkooi Warmond. Na een inleiding over de Eendenkooi zal hij de kunst van het vlechten demonsteren, waarna de kinderen zelf aan de gang kunnen gaan.

Deze workshop manden vlechten begint om 14.00 uur in het Natuur Ontdekking Centrum en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Wij vragen een kleine vergoeding van drie euro per kind; opgeven is niet nodig, maar kom wel op tijd want anders is de workshop mogelijk vol.

Gegevens

Datum:
maart 17
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€3,
Evenement Categorie:

Organisatoren

NOCK
de Eendenkooi

Locatie

NOCK