Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vogelexcursie Zwanburgerpolder met koeienschuit

19/05/2019 @ 10:00 - 12:00

Weidevogel excursie  NOCK in de Nationale Vogelweek.

 In dit jaargetijde is er volop leven in de polders . Terwijl de grutto vanaf een paaltje de groene weide overziet, prikken scholeksters met hun lange rode snavels in de grond . Even verderop schrikt een paartje Canadese ganzen van de duikvlucht van een kievit en ondertussen duiken de jonge bergeendjes pardoes onder water  wanneer er gevaar dreigt. En een paar dartelende hazen maken het plaatje compleet.  Kortom, het is in dit jaargetijde een drukte van belang in de polder.

Altijd ben je weer onder de indruk van de elegante weidevogels en is het een feestje om als toeschouwer hierbij aanwezig te zijn.  Niet voor niets komen mensen van heinde en verre om het schouwspel van de kievit, grutto, tureluur en scholekster met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Daarom organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn in de Nationale Vogelweek op zondag 19 mei een vaarexcursie van 10.00 uur- 12.00 uur in en door de Zwanburgerpolder. Deze polder is normaal gesproken gesloten voor publiek, dus des te meer bijzonder is deze ervaring! Tijdens de excursie van ongeveer twee uur kunt u de weidevogels spotten al varend in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen.

Vanwege de te verwachten belangstelling is het zaak om u vooraf aan te melden via de website of het mailadres info@koudenhoornontdekken.nl.  Voor deze bijzondere excursie  vragen we een kleine vergoeding van 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen (tot 12 jr.). Een dag voor de excursie krijgt u nog informatie omtrent de exacte opstapplaats. (voor de volledigheid: meevaren is voor eigen risico.)

Gegevens

Datum:
19/05/2019
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Organisator

NOCK