Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vaartocht naar ’t Lage Land (Boterhuispolder)

juni 2 @ 13:00 - 16:00

Vogel-Vaarexcursie naar Boterhuispolder .

Vorig jaar kondigde de gemeente Teylingen met trots de ontwikkeling van een weidevogelgebied in de Boterhuispolder aan. Via samenwerking met boeren in het gebied zou er een waar paradijsje voor de weidevogels ontstaan. Nu bijna een jaar later grijpt het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 2 juni de gelegenheid aan om met eigen ogen te aanschouwen wat er met het gebied is gebeurd.
Heeft het plasnatgebied inderdaad gezorgd voor meer weidevogels? Is de kemphaan definitief terug van weggeweest? Hebben de bloemrijke graslanden het landschap definitief veranderd. Allemaal vragen waarop we een antwoord hopen te vinden tijdens deze excursie.

Het varen naar de Boterhuispolder gebeurt die middag met de 100 jaar oude Kagenaar de Hylke Tromp, wat zorgt voor een extra dimensie tijdens deze excursie. Wanneer de motor is stilgezet en de zeilen zijn gehesen zorgen wind en water voor een bijzondere ervaring.
De excursie op zondag 2 juni is van 13.00 uur tot 16.00 uur en vertrekt vanaf het Natuur Ontdekking Centrum. In de Boterhuispolder bezoeken we de boerderij van Bert van Leeuwen, die ons ook tekst en uitleg zal geven over de stand van zaken. Vanwege de te maken kosten vragen wij u een bijdrage van 10 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Omdat er maar beperkt plaats is aan boord raden we aan om u zo snel mogelijk op te geven via de mail: info@koudenhoornontdekken.nl

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie: